MER PLUGG

Har verkligen börjat ta ansvar för min skola nu; har läst igenom ytterligare 2,5 kompendium. Läser "En chimär av enddräkt" (David Karlsson) för tillfället. Mycket om kultur och determinism/automism.

Pluggandet med Henrik igår slutade med en filmkväll - eller scrubskväll + "en djävulsk romans". Ryan Philipe är verkligen stört sexig. Så synd att det är över mellan honom och Reese Witherspoon. =/
Vi tittade igenom många scrubs-avsnitt; letade efter det när Kelsos näsa piper efter att Cox har slagit honom. Hittade det till slut i alla fall; första avsnittet på tredje säsongen.
Imorgon blir det Rush hour-maraton + avsnittet där Kelso är döv. ^^,

Pelle var med på radio i morse, och vann månadsfinalen! :)
Fick reda på igår att jag skulle ha gruppträff idag; ska ha tagit reda på rätt mycket om Vellinge kommun. Fixade det på någon timma i morse i alla fall, hoppas att det räcker. Kopierade det mesta ur Vellinge kommuns årsredovisning. Trovärdig källa i alla fall.

Gossip Girl och Prison Break ikväll - har verkligen längtat.

PLUGG PLUGG PLUGG

Ska snart börja på det tredje kompendiet nu; jämlikhet mellan kön och etnicitet. Dom är rätt intressanta faktiskt, men det är så svårt att få in vem som tycker vad och sådär. Hoppas att det går bra på seminariet imorgon i alla fall.Pratade med Andreas i telefon igår, måste vara första gången på typ tre veckor. Det kändes verkligen konstigt; konstigt att tänka sig att vi var tillsammans, att han älskade mig och att jag älskade honom. Vi är så olika, och ändå har vi så många minnen tillsammans. Det är dom som är svårast att släppa. Nästan vad jag än gör får mig att tänka "sist jag gjorde det här så var jag tillsammans med Andreas fortfarande". Undrar om det någonsin kommer att komma någon gång då jag redan har gjort allting utan honom.
Imorgon blir lägenheten min, då ska dom börja renovera. :) Funderar på att ha moln målade i taket, vore mysigt. Eller kanske en stjärnhimmel? Vill ha något speciellt och vackert. Är nästan 100 på att jag ska ha gräddvita väggar i alla fall. Fick två speglar idag till lägenheten av en hyresgäst på Götabergsgatan. Hur gulligt som helst. :)

VINTER ÖVER ÅN

Redan söndag, veckorna går sjukt fort! Är extremt trött idag, hade planerat en lång sovmorgon - men var tvungen att gå upp redan tolv.

Firmafesten i fredags var trevlig; Nanne Grönvall på Rondo - rätt många kändisar där (det var premiär), bl.a. Lasse Berghagen, Bert Karlsson och Thomas Pettersson. God middag, gott vin (Chablis) och trevliga människor. Gick vidare till Opalen efter Rondo också, "efterfest" där. Var rätt segt där faktiskt, men roligt att se Nanne och dansarna IRL utanför scenen.

Igår var det vinkväll/filmkväll hos Henrik med Sebastian. Sebastian körde dock, så inget vin för honom tyvärr. =/ Såg två skräckfilmer och massa avsnitt av Scrubs. Var sin vinflaska (Black tower) blev det för mig och Henrik på åtta timmar, det var rätt lagom.
Missade den planerade turen hem (02:51), så fick åka endast till Redbergs och gå därifrån. Hittade en mobil på 11:an (från Långedrag), rätt dyr. Ringde upp killen som ägde mobilen och fick en hittelön idag på 500 kronor. :) Skönt med oväntade pengar. Då kan man unna sig lite extra.

Henrik fyller år idag - 19! :)Träffade Malin i stan idag och shoppade lite. Köpte en laddare till telefonen - den funkar alltså nu. Köpte en mössa också. Malin bjöd på lunch, och så tog vi igen lite tid som har försvunnit i veckan.
"Och tiden går och hösten fryser till och det är långt till nästa vår"
Lars Winnerbäck, Vinter över ån

SNART FREDAG

Ååh, vad jag längtar till imorgon! Firmafest. :) Se på Nanne Grönvall på rondo tillsammans med "gubbarna" på jobbet. Hur sköna människor som helst.

Ska träffa Henrik snart och plugga igen, skrev precis ut gamla tentor - SJUKT svåra. Tror inte att jag kan en enda av fågorna utantill. =/ -blir till att plugga ordentligt i helgen. Måste klara minst 50 % för G, 75 % för VG. Rätt skönt att man inte kan få MVG faktiskt, lite mindre stress i alla fall. Klar med instuderingsfrågorna till slut! Dom var en aning lättare än tentafrågorna.
Har lite dåligt samvete för hur jag har varit mot mina vänner den senaste tiden; har knappt hunnit med någon. Det har varit så mycket stress i huvudet, och tankar kring skolan, den kommande flytten och jobbet (har ju börjat jobba varje dag nu). Har behövt tid för mig själv också, behöver nog fortfarande det en del.

Skönt att veta att dom ändå alltid är där för mig. Jag har dom bästa vännerna i världen.

EJ FUNGERANDE MOBIL

Katterna har ätit sönder min laddare >> har ingen mobil förrän tidigast 25:e.


BETTER OFF ALONE

Sjukt mycket plugg nu, och jag orkar verkligen inte. Har aldrig orkat plugga, och nu måste jag. Har knappt läst två kapitel än, och vi ska ha läst 4 bara till den här föreläsningen. Har ny lärare nu denna veckan också, inte alls lika bra.
Funderar seriöst på att strunta i föreläsningen idag och plugga hemifrån istället.

Sitter på jobbet igen, skolan börjar två. Har fixat fika, och ska snart ta tag i posten.

Pratade med Malin igår med, har vart lite halvsur på henne under helgen, hon bara stack från mig i fredags. Hade vart på Halta lottas igen, träffade både Marcus och Jocke där.

Gossip Girl och Prison Break idag! Har längtat som ett djur! HOPPAS att Blair och Chuck blir tillsammans snart. Dom är så otroligt sexiga!! Hoppas att inte Sarah blir tagen i PB heller, det känns så uppenbart. Det har blivit alldeles för förutsägbart i serien nu; allt upprepar sig i princip från föregående säsonger.Flyttar förmodligen 15:e - lägenheten måste renoveras först; det ska målas om och läggas ny parkett m.m. Ska bli skönt att komma till en fräsch och nyfixad bostad.AMY DIAMOND - THANK YOU
I'm better off alone
For all that you have done
And I know what I want
And that ain't what you got

Thank you for all that you've done for me
Now I know what real love is supposed to be
Can't waste my time so goodbye

ALLA MÄNNISKOR ÄR EGOISTER

Något som jag har funderat på mycket det senaste att verkligen alla människor är egoister. Inte bara tänker alla på sig själva i första hand, utan verkligen allt man gör är av egoistisk mening.

En invändning som många har till detta är att det är så många som skänker pengar, åker på volontärresor, går i kyrkan osv. Men jag har funderat kring varför människor gör allt detta? Det givna svaret skulle då vara "för att de tänker på andra". Men jag tror att anledningen till att man tänker på andra är för att man vill må bra med sig själv.

Du skänker inte pengar för att vara snäll, utan för att må bra med dig själv. För att känna att du är en bra person, och för att orka leva med dig själv. Så egentligen är det lika egoistiskt att behålla pengarna och shoppa, som att skänka dem till en ideell organisation. Du gör någonting lika mycket för din egen skull - bara att vi alla har olika sätt att förverkliga oss själva. Vissa vill känna sig "godhjärtade", medan andra vill känna sig respekterade ekonomiskt av omvärlden. Visserligen får andra människor kanske mer nytta av att du förverkligar dig genom att känna dig godhjärtad, men det är inte mindre egoistiskt att göra något för sin egen skull bara för att någon annan också får nytta av det.
Jag tror att det finns tre huvudanledningar till att vilka val vi gör i livet; antingen mår vi bra av att göra någonting för oss själva, eller så mår vi bra av att göra något för andra, eller så kan vi inte leva med tanken på att vi inte gör något för någon annan.

Exempel på 1: Jag köper en pälsjacka för 100,000 för att jag mår bra av att shoppa.

Exempel på 2: Jag ger 100,000 till min sjuka farmor för att jag vet att hon behöver pengar, och jag vill känna mig som en godhjärtad människa. Det känns även bra att människor omkring mig uppfattar mig som en "välgörare".

Exempel på 3: Jag skänker 100,000 till välgörenhet för jag vet att jag aldrig kommer att kunna leva med mig själv om jag vet att jag har slösat 100,000 kronor när nästan en hel befolkning i Afrika kan få mat för dagen för mina pengar.
Ett annat exempel på det ovan är en diskussion jag hade med en vän igår. Vi diskuterade Saw I; när en kvinna vet att hon kommer att dö på ett ohyggligt sätt om hon inte skär upp magen och hämtar en nyckel i en levande, men medvetslös, människa. Konsekvensen är naturligtvis att den medvetslösa människan dör.

Frågan vi funderade kring var hur vi själva hade agerat. Hade jag dödat människan för att själv överleva, eller hade jag dött själv för att rädda den andre? Inget av alternativen är mer egoistiskt än det andra; människor tänker instinktivt på konsekvenser - kommer jag att kunna leva med tanken på att jag har dödat någon för att själv överleva? Kommer jag att kunna leva i världen som vanligt igen, eller kommer jag att bli socialt utstött för att ingen accepterar det jag gjort?

Ytterligare en möljlighet är att rädslan tar över hand; om sättet jag dör på är för otänkbart så skjuter jag undan alla tankar på konsekvenser, och låter den djuriska instinkten ta överhand.

Poängen är att hur jag än gör så gör så är jag egoistisk. Det är bara skitsnack att vissa tänker på andra och vissa inte. De som "tänker på andra" gör det bara för att må bra med sig själva.


PLUGG

Har pluggat i princip hela dagen idag. Gick upp ett, kom till café Greenwich vid tre för att plugga med Henrik. Vi väntade på Tomas ett tag, men vi blev rätt hungriga efter ett tag - så det blev Kalaya så länge. Hon var där också, lika trevlig som alltid. :)

Det fick bli att plugga utan Tomas, för han kom aldrig. Kom hem nyss (runt 12 på natten) efter att ha pluggat och snackat om allt från Mario Kart till sommarnöjen i åtta timmar. Rätt slappt.

Har gått rätt bra att hålla dieten, med undantag för lite nachos. Men ska börja träna igen nu tror jag. Badminton och yoga - kanske vill börja i tennis med.

Flytten blir till samma ställe som innan; Påskbergsgatan vid Liseberg. Alltså inte längre bort än sex hållplatser från mamma och pappa -men fortfarande centralt. Henrik körde mig hem sen med, sjukt gulligt.

Ska nog nana nu tror jag. Bara ta en dusch först. Har tänkt rätt mycket på Andreas idag.

LEDIG

Är "ledig" tills på fredag. Lär behöva plugga en hel del nu, har blivit rätt slappt det senaste. Ska ha "pluggstund" med två klasskamrater på café imorgon. Ändå intressant att diskutera politik.

Känner för att börja packa nu, flytta ner allt i flyttkartonger och vara klar för flytt. Ska bli så skönt att äntligen komma iväg! Längtar otroligt mycket.

Adde, Malin, Linn, Kim och Jonathan (systers kompisar) väntar på mig i vardagsrummet nu; blir Gossip Girl och Prison Break alldeles strax, ska bara bli klar med pop cornen (äter inte själv - har verkligen börjat dieten nu, ska börja med den mer seriöst imorgon).

Peter svarar inte i telefon.. saknar honom. Måste till Stockholm snart.

!

http://www.nattstad.se/visit_blogg.aspx?id=91291

NYSTART

När som helst i livet har man möjlighet att börja om, och starta upp ett nytt liv. Mitt liv börjar idag.

Det har varit alkohol varje nästan varje dag för mig i minst tre veckor. En dag utan vin har varit ett stort undantag, och jag måste ta tag i mig själv. Har alkoholism på båda sidor av släkten, och dessutom hindrar alkoholen mig från att gå ned i vikt. Förutom att det finns många många kalorier i vin så tappar man dessutom omdömet, och äter fet mat och socker.

När jag kom hem ganska (mycket) rund om fötterna igår och såg hur ledsen pappa blev så bestämde jag mig för att det inte är värt det. Jag vet att pappa inte oroar sig i onödan nu, och man måste göra något åt sina vanor innan det är för sent.

Nästa gång som jag ska dricka alkhol är på firmafesten om två veckor, jag borde kunna hålla mig så länge. Sötsaker och annan onyttig mat ska jag också sluta med.

Kort sammanfattning: Jag börjar ett nytt liv nu.


NOBODY WITHOUT YOU

Fick ett SMS från Adde idag, han hade klarat sig i alla fall. :) Var verkligen orolig inatt! Så skönt att han klarade sig hem och är men min syster idag. Mina vänner var jättegulliga och pratade med mig igår med. Martina skickade världens sötaste SMS - tack för att ni bryr er när jag är orolig.

Ska till Marie om typ fem minuter, det blir en mysig middag i deras cirkustält tror jag. Malin väntar redan på mig där.

Blev extremt rädd förut; det var världens största spindel i vår källare/undervåning! Det värsta är att jag själv har skapat mig en fobi för spindlar. När jag var mindre (typ 8 - 10 någonting) hade jag inget emot dom, jag kunde till och med hålla den största av spindlar och släppa ut den utanför huset om det fanns någon här inne.
Sedan kom jag i fjortisperioden (när jag 13 -14) och då var alla mina kompisar rädda för spindlar, så då blev jag naturligtvis också "rädd". Sedan antar jag att jag har inbillat mig mer och mer att dom verkligen är äckliga - och idag blir jag helt paralyserad när jag ser dom. Jag började faktiskt nästan gråta :$ - var helt instängd i ett rum och spindeln stog utanför. Började kasta grejer på den, men den bara ryckte till - och sprang iväg så där onaturligt som spindlar gör med alla sina åtta ben.

Det absolut värsta är att jag läste i GP idag att Svarta Änkan har kommit till Sverige! Jag hoppas verkligen att jag slipper att någonsin se en sån!

SANNA NIELSEN - NOBODY WITHOUT YOU

Nobody without you,
but the wreck of a broken heart.
Nobody wihtout you,
just a cry in the desert

Do you think of me?
Do you care for me?
would you die for me,
like I'd die for you?

Nobody without you

EVERY BREATH YOU TAKE

Kom precis hem. Har varit både en rolig och en hemsk kväll.

Lektionerna var helt okej idag, vi har ju den bästa läraren någonsin, så det är alltid intressant. Sedan skulle vi ta ett glas vin allihopa (Jag, Henrik, Sebastian och Thomas), men av någon anledning hade alla utom jag och Henrik tagit bilen - så jag och han drog själva till PC. Satt där tills klockan plötsligt blev åtta  (tre timmar). Sedan kom Adde förbi med sina kompisar. Jag och Henrik satt lite längre - till tio, sedan skulle han på pokerkväll.

Funderade först på att åka vidare efter till Kungsbacka till Malin efter att H hade dragit, sedan på att åka till Martina och även på att ringa någon killkompis. Kom fram till att jag ville ha lite godis, så bad Adde följa med till 7eleven. Märkte då (som tur är) att han var skitpackad. Tvingade i honom en Mezzaluna, men det hjälpte inte, för han spydde sen ändå. Fick inte ringa en taxi för honom -han hade inga pengar - så jag ringde pappa, som lovade att betala en taxi till honom (det är ju ändå min systers pojkvän). Lyckades  få in honom i taxin med mig, men när vi kommit till början av Södra Vägen så började Adde att spy, så vi fick inte åka längre. Var tvungen att hämta ut pengar (taxichauffören tog inte mitt kort), och Adde fick stanna och vänta. När vi kom tillbaka var han borta, och har inte fått tag på honom på hela kvällen/natten. Om det har hänt honom någonting kommer jag aldrig att förlåta mig själv.
POLICE - EVERY BREATH YOU TAKE

Every breath you take,
and every move you make.
Every bond you break,
every step you take - I'll be watching you .
Every single day, and every word you say.
Every game you play, every night you stay - I'll be watching you.Oh, can't you see, you belong to me.
How my poor heart aches,
with every step you take.
Every move you make, every value you break.

Every smile you fake, every claim you stake I'll be watching you .
Since you've been gone, I've been lost without a trace.
I dream at night,
I can only see your face.
I look around, but it's you I can't replace.
I feel so cold, and I long for your embrace.
I keep crying baby, baby, please.

ALONE

Sitter på jobbet igen, ett under att jag orkade vakna så tidigt i morse. Hade aldrig gått om inte Malin sovit hos mig och satt sin väckarklocka på snooze i typ en timma med en minuts mellanrum. Blev lite mycket för henne igår. En del för mig också, men inte jämförbart med min lilla snövit.

Kicki kom bort till haltas med igår. Tog bara en kaffe, men var trevligt sällskap. Skönt ändå att träffa honom igen, ska trots allt bli nya grannar igen inom kort. :) Inte lika "bästis-grannar" dock; bodde dörr i dörr förut, nu ska det bli fyra våningar ifrån varandra.
Gick inte så jättebra med dieten igår tyvärr; allt funkade bra tills jag tog mitt tredje eller fjärde glas vin. Helt plötsligt blev jag väldigt sugen på pommes - och eftersom det satt en trevlig herre bredvid som snällt nog beställde in en tallrik till oss så blev det lite oförskämt att tacka nej. Därefter kände jag att jag likväl kunde börja dieten idag istället - så bartendern (Farshid) fick bjuda på glass också. After eight -glass också, den godaste någonsin. :)  Ska dock börja idag tror jag.

Hittade min check från skatteåterbäringen på 1,345 idag med, så kommer äntligen att ha lite pengar. Ska gå ut ikväll med Henrik och Sebastian så det var behövligt. Lär bli sushi till lunch också, så det var en väldig tur att jag hittade den.E.M.D. - ALONE
Is anybody out there, willing to listen?
I'm kind of worried about the world we live in.
It's time to stand up, but everybody is sitting.

Mothers are crying all night long,
waiting for their kids to come home.
Can anybody see that something is wrong?

The earth we're living on today,
is never ever gonna be the same -
if we dont wake up and make a change.

Tell me, am I all alone?
Am I all alone?

INGEN PETER

Gick in på peters hemsida, och helt plötsligt ska han inte alls prata ikväll. =/ Hade ju sett fram mot det. Happ, så det blir haltas igen. Jocke skulle inte med, får se om Martina är på. Min exgranne, och snart igen blivande granne, skulle kanske komma bort på ett glas med. :) Kicki. Blir nog en mysig kväll känns det som.

Har ÄNTLIGEN fått tag på "no women no cry" utan live-version. Så irriterande när man har fått en låt på hjärnan och sedan inte kan lyssna på originalversionen (eller är live-versionen original kanske?). Min dator är seeeg, fast att Adde har fixat den. Måste fixa en stationär snart.

Har tagit min andra dusch idag precis, skönt. :) Ska ut till mina katter snart. Känner för att gosa med dom. Hoppas att Freud blir könsmogen snart, vill ha kattbebisar.


ALLERGIN

Usch, vad det är jobbigt att vara allergisk mot sin hund. =/ Nyser säkert 10 gånger bara i bilen in till jobbet, och sedan blir det täppt i näsan och djupa hostningar när jag väl kommer in på kontoret. Hoppas att jag bildar antikroppar snart.

Ska jobba rätt länge idag, sedan plugga. Går inte i skolan förrän imorgon i alla fall. Bestämde mig för att börja idag med mitt dietprogram istället. Det har gått bra hittills. Halv nio på morgonen, har bestämt mig för att börja med att inte äta något sött. Ska börja träna också, kanske gå på något pass idag på Friskis eller Sats. Vore bra att börja röra på sig lite grann.


Lyssnade på  Peters radio igår med (
http://www.soundsgreat.se) -äntligen funkar den på min dator! Dom hade lyssnarrekord i förrgår, hur kul som helst! Dom har lätt dom skönaste prat-programmen; björnbröder och nattsnack. Möjligtvis kan Adam Allsing och Gry ha en chans att bli lika bra. :)
Ikväll ska Peter prata mellan 19 - 20. Ska bli mysigt att lyssna på.


  
USHER - MOVING MOUNTAINS
My stock is down and out, I used to be worth my weight in gold
That was before a great depression kicked in and rocked us
And that was before the hurricane came in and stopped us
I told you to leave, but you lied to me
When you said that, "baby no worries I promise to get us back".

[ .  .  . ]

Got to move this mountain.
It's like moving mountains... hey
But I keep climbing and hoping things would change
And the sky turns gray, and the water from the rain washes progress away
It's like moving mountains...
It's like moving mountains...

TRÖTT OCH SEG

Är riktigt förkyld nu. Och så har jag planerat filmkväll och allt ikväll. Får se hur det blir med den saken, funkar nog inte om jag känner mig så här.

Är fast här i Kungsbacka. Känns inte så jättekul faktiskt; har inga pengar på mig och det kostar 60 spänn att åka in till Göetborg. Fritidskortet börjar gälla vid fem. Vill bara hem nu, till mina fina katter. Inte kul att sitta själv hos Malin - hon är i skolan och hennes familj är borta. 

Malins lillebror väckte mig i morse (typ vid tolv) och sa att det var någon i huset som smög runt. Han såg så söt och oskyldig ut, och bad mig att gå upp och titta efter. Sedan tog han med sig en innebandyklubba och bad mig gå upp först (snacka om att inte vara en gentleman). Först blev jag rätt chockad när jag såg en svartklädd kille stå med en innebandyklubba där uppe - sedan fattade jag att dom drev med mig. Sjukt kul ändå, att folk fortfarande har humor och kan driva med varandra även med sådana man inte känner. Sötnos.Har bestämt mig för att gå ner i vikt nu. Ska kolla hur mycket jag väger när jag kommer hem och sen ska jag verkligen sätta ett mål. Har varit alldeles för onyttig det senaste.
MAGNUS UGGLA - DUMMA FLICKOR
Jag vet en man som strider,
för att alltid va till lags.
han är schysst, han ställer upp, han passar tider,
kräver aldrig nåt tillbaks.
Han är nog den perfekta drömmen,
en fru kan önska sej
heller saknas ej berömmen,
men däremot en tjej.

Dumma flickor, dom söker en elak rebell,
inte någon som är snäll.
En som bråkar och dricker, går ut varje kväll,
och gör livet till ett hell.
Så att han inte är nån rambo,
och därför saknar sambo,
än idag.
Ja, då är det nog så att en kille kan va,
alldeles åt skogen för bra.
  

FÖRKYLD

Alla är verkligen förkylda nu, inklusive mig. Tror att jag blev smittad av Marcus på 50-årskalaset. Sedan har Martina och Malin blivit sjuka av mig. Känns lite dumt. Som tur är känner jag fortfarande smaken, ska på vinkväll ikväll hos Malin. Det ska bli mysigt.

Igår var jag på Haltas med Malin, Martina och Martinas ex. Det var trevligt ett tag, sedan började jag bråka med exet; tycker att han beter sig som ett svin mot Martina. Vet dock hur lätt det är att förbise det när man är kär eller bryr sig mycket om någon. Tror att jag hade gjort samma sak om det hade varit samma omständigheter. Det är så mycket lättare att se allt klart som utomstående.

Pappa har fixat en lägenhet nu, tror att jag flyttar in antingen första november eller första oktober. Beror på hur seg den förra hyresgästen är på att flytta alla sina grejer. Ska bli så skönt att ha sitt eget igen. Ska inreda världens mysigaste lägenhet!

Pratar med Olles kompis i telefon nu, han försöker hjälpa mig med mitt 3-abonnemang. Vill ha en ny telefon och ringer ändå sjukt mycket med min mobil redan. Men det blir så krångligt, måste vänta till april innan jag kan förnya abonnemanget. Och så står inte abonnemanget på mig heller.

Börjar 15 idag och går till 19. Ska bli mysigt med fikor på rasterna. Gillar dock handels bättre än JMG. Tur att vi ska vara där mest.


MELANIE C - I TURN TO YOU
When the world is darker than I can understand.
When nothing turns out the way planned.
When the sky turns grey and there's no end inside.
When I can't sleep through the lonely night.

I turn to you, like a flower leaning towards the sun.
I turn to you, 'cause you're the only one -
who can turn me around, when I'm upside down.
I turn to you

BÄTTRE OCH BÄTTRE

Det går bättre och bättre att komma över och glömma. I förrgår drömde jag om Andreas, jag var helt krossad i drömmen - kände mer sorg än jag någonsin gjort i verkligheten. När jag vaknade kände jag en enorm lättnad, för jag vet att jag inte saknar honom så mycket längre. Det känns väldigt skönt.

Är på jobbet igen, börjar tre vid Linnésalen, har ingen aning om vart det ligger. Hoppas att jag hittar. Jobbet är rätt slappt, har börjat fixa fika och handla nu med, så det blir någon timma varje dag i alla fall. Kommer väl att tjäna 1 - 2 000 extra varje månad om jag fortsätter så här.

Ska flytta snart. Kom på igår att jag vill bo själv igen, så jag pratade med mina föräldrar - och dom ska fixa en lägenhet snart. Tar upp till några månader. Blir Påskbergsgatan igen, känns lite konstigt med tanke på att jag och Andreas bodde tillsammans i en exakt likadan lägenhet. Hoppas att det inte kommer att kännas konstigt, ska möblera helt annorlunda i alla fall.

50-årskalaset hos Marie i lördags var mysigt. Blev kanske lite för mycket alkohol, men det var kul i alla fall. Spelade Cluedo och Monopol hela nästa dag med Lidman-barnen. :) Har inte alls pluggat tillräckligt i helgen, så kommer att få sitta hela dagarna nu istället.


 
LARS WINNERBÄCK
- ATT FÅNGA EN FJÄRIL


Det skulle aldrig ha gått, när vi stått
på så olika ställen i livet, men tiden gav oss lite grann ändå.
Vi kallar oss vänner, det är svårt att vara när man längtar och känner
som vilka vänner som helst, vilka mänskor som helst
ungefär, du kan säga kär

Vi skulle aldrig ha mötts, när vi fötts
på så olika delar av världen, men en fjäril flyger mellan oss ibland.
Vi kallar den lycka, den är svår att fånga, den vill slita och rycka
som vilken lycka som helst, vilken fjäril som helst.
Men ändå, vi ses igen vi två.

Det skulle aldrig ha blåst, om vi låst,
om vi stängt om våra olika världar, en fjäril längtar alltid ut igen.
Små lätta vingar, som jag lätt skjuter undan, som jag lätt förringar
som vilka vingar som helst, vilka känslor som helst.

Att fånga en fjäril, som vill
fälla vingarna ut över världen, en fjäril som flyger mellan oss ibland.
Vi kallar den lycka, den är svår att fånga, den vill slita och rycka
som vilken lycka som helst, vilken fjäril som helst
vilken kärlek som helst.

JOBBET

Sitter på mammas och pappas jobb igen. Rätt skönt att gå upp tidigt, faktiskt. Ska till handels vid tre, måste ha läst väldigt väldigt mycket innan dess. Har två kapitel kvar i boken från Larsson och två i den engelska från Hauge. Sedan ska jag dessutom läsa ut ett helt häfte på 70 sidor och ett kapitel ur en bok från Pettersson. Känns som att jag kommer att ha en del att göra.

Var i slottskogen igår för att "lära känna förvaltningsklassen". Borde inte ha gått dit; bara en massa lekar, och jag är definitivt ingen "lekmänniska". Får åka med på fredag istället; grill vid Saltholmen. Hoppas att det blir roligare. Som tur var började det åska igår, så jag fick en anledning att åka hem. Riktigt tur.

Hörde att ett isblock lika stort som Manhattan lossnade  från Arktis igår, läskigt. Som tur är drabbas USA först verkar det som, landet som egentligen till stor del är anledning till miljöförändringarna. Hoppas att de vaknar till nu. I och för sig är det orkansäsong nu, höst och allt - men tre stora orkaner under en vecka? Nyheten om Gustav är precis över, och så kommer "Hanna", "Ike" och "Josephine". Skönt att vi inte drabbas i Sverige än! Har verkligen fobi för naturkatastrofer, speciellt tornados. Hoppas att jag slipper att se någon sådan i mitt liv.
Adde skämde ut mig enormt igår med! Kände egentligen inte för att gå på lekkvällen från början, och skickade därför ett mejl till Henrik från min förvaltningsklass (som jag lovat att gå dit med). Eftersom han inte svarade på mejlet så kände jag att jag ändå var tvungen att gå dit - kan inte svika en människa som jag bara träffat två gånger, och dessutom är den enda som jag "känner" i skolan.

Visste att jag i alla fall skulle bli sen, så kände att jag skulle behöva hans telefonnummer. Kom på att jag och Joacim pratade om hur lätt det är att få tag på folks telefonnummer i förra veckan - så tänkte på vad jag egentligen visste om Henrik. Kom på att jag visste vad han hette i förnamn, vart han bodde ungefär (området) och när hans födelsedag var (är sjukt intresserad av stjärntecken, och dessutom fyller han år snart). Gick in på upplysning.se och hittade fem killar med samma namn som var födda på den dagen. Insåg snabbt vem det var, med tanke på att hans msn innehåller en del av hans efternamn. Gick in på eniro för att se om han hade något mobilnummer listat, men hittade bara ett mobilnummer till en annan familjemedlem.

Bad Adde att ringa familjemedlemen och fråga om Henriks nummer, kändes lite desperat att ha letat upp hans adress på upplysning för att få hans förälders eller syskons nummer för att slutligen fråga om hans eget. Adde ställde upp (snäll som han egentligen är), men oturligt nog visade det sig att det var Henriks nummer (!) som var listad på någon av hans föräldrar. Adde säger då att jag har skickat honom för att ringa och fråga om Henriks nummer. SJUKT pinsamt. Jaja, som tur är tog han det bra, men jag kan lugnt säga att jag skämdes rejält. Ska aldrig be Adde om en tjänst igen.
LARS WINNERBÄCK - PACEMAKER
Jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än i dig, hurså?
Det blir fel hur man än känner.
Det är så konstigt att försvinna, det känns så dumt att stanna kvar.
Så befängt att leta svar.
Finns ingen eld som orkar brinna,
inga röda mattor ingen stolt fanfar.

Men stjärnor glittrar vackert, och det vimlar
av passioner kan det tyckas.
Men inga stjärnor, inga himlar...
över dom som inte lyckas

Som en skymt i varandras blickar, innan allting faller loss.
Som ett konstgjort litet bloss.
Som en pacemaker som tickar, för oss.

EN VECKA KVAR...

Äntligen har de börjat igen; Gossip girl och Prison break! Vilken tur att min syster har skaffat världens bästa pojkvän - som fixar alla serier till mig så att vi har myskväll framför tv:n bara några timmar efter att de har kommit ut i USA! :) Igår när jag kom hem från handels hade de gjort en liten myshörna och alla var lika spända på vad som ska hända. HOPPAS verkligen att Blair och Chuck blir tillsammans. De är så söta ihop och sjukt sexiga dessutom!

Lite segt vad som händer med Sarah, lite för overkligt. Det förstör lite grann, men samtidigt är alla personer så SJUKT sexiga i Prison break att bara man får se dom spela sina roller spelar det inte så stor roll vad som händer. Synd att Paul Adelstein inte spelar längre bara, han var en av de skönaste att titta på!

Sitter på jobbet nu, ska börja plugga snart. Hoppas att det blir sushi till lunch idag med, finns inget godare än räkorna! Längtar till om en vecka, nästa avsnitt av PB och GG!

UNIVERSITETET

Jag måste säga att universitetet var myckete roligare än vad jag hade trott. Tänkte mig att det skulle vara ungefär som i gymnasiet; pluggade ingenting och var knappt i skolan. Idag gick jag upp 6 för att åka med mamma och pappa in till jobbet och hinna jobba några timmar. Från klockan halv elva till två satt jag och läste material som vi skulle känna till innan dagens föreläsning - hann då inte ens halvägs igenom allt. Sedan höll föreläsningarna på mellan tre och sex, så nu när jag har kommit hem bör jag snart lägga mig, för att gå upp tidigt imorgon och åka med in till jobbet och studera mer. Ska ta mig igenom många kapitel innan torsdag, och imorgon kväll blir det träff med förvaltningsklassen. Det är så mycket intressantare att bara studera ett ämne intensivt, jämfört med att halvdant ta sig igenom ett flertal - som under gymansiet. Känner mig verkligen motiverad till studier nu. Kommer att ha en rolig termin.

Lag som borde ändras: Även myndighetsålder och rätt till att köpa ut alkohol bör gälla från det året en person fyller 18 eller 20. Varför samhället bara missgynna oss som fyller år sent? Busskostnader är ett exempel på när vi som fyller år sent får betala mer för att vi fyller år inom ett visst kalenderår, och inte när på året vi är födda. Jag fyller år 28 december, dvs fyra dagar innan årsskiftet. Hade jag varit född 4 dagar senare så hade jag fått betala mindre på bussen i ett helt år framöver. Däremot hade det bara skilt fyra dagar på när jag kan gå ut på krogen och när jag kan handla alkohol. Jag anser att man oftast mognar i takt med de man umgås med. Har jag umgåtts med, och gått i samma klass som 89-or i hela mitt liv så kommer jag också (förhoppningsvis) att mogna samtidigt som mina vänner. Därför bör det inte vara någon skillnad mellan när jag kan gå ut på krogen eller köpa ut alkohol och när personer i min klass som är födda tidigt på året kan göra detta.
NOMY - YOU BETTER DIE YOUNG
Somebody told me that you're ok.
Somebody told me you passed away.
Life aint comming back for you.

No one's gonna love you when you're old,
thats what they told; you better stay young baby.
No one's gonna care when you are gone.
So if you're done you better die young baby.

RSS 2.0